Longboard Trucks

Gør dit setup helt unik og sørg for at vælge de rigtige trucks og bushings. Lær mere om reverse kingpin, baseplate, vinkel og speedrings.

Longboard Trucks / Introduktion Reverse Kingpin Trucks

Køb Longboard Trucks Køb Longboard Komponenter

Longboard trucks er som standard monteret med Reverse Kingpin trucks.  Reverse Kingpin trucks henviser til at trucken er vendt omvendt ift. til skateboard trucks. Dette betyder at longboard trucken bliver mere stabil, men får til gengæld en større vende radius – godt til alt indefor longboard; Freestyle, Downhill, Cruising, Freeride og Carving. Derudover, har Reverse King Pin Truck også en anden vinkel af pivot-aksen/kingpinaksen (se billedet eller læs mere under longboard truck vinkel)

Longboard Trucks / Truckens Anatomy

Køb Longboard Trucks Køb Longboard Komponenter

En truck består af følgende komponenter:

Baseplaten er ansvarlig for monteringen af hele trucken (old shool  5,40 cm (2 1/8”) eller newschool 6,35cm (2½”)).

Hanger  (ofte 180mm men kan variere alt efter bredden af decket) og aksler er den bevægelige del af trucken, monteres i baseplaten, og der gør at du kan dreje og montere hjul og kuglelejer.

King pin er centreret i en sandwish af bushings og truck arm – den har til formål at holde førnævnte på plads; Pivot Cup –en lille kop passer ind i truckens baseplate og tillader hangeren at bevæge sig smooth.

Speed Rings: Disse små skiver er placeret på begge sider af hjulet, når de er fastspændt til dine trucks. De tillader dig at stramme dine akselmøtrikker yderligere uden at beskadige din kuglelejer.

Longboard Trucks / Vinkel

Køb Longboard Trucks Køb Longboard Komponenter

Base plate vinkel: Vinklen på din truck er vinklen fra vandret til king pinens/pivot aksen. Denne vinkel kan gøre en enorm forskel på truckens køreegenskaber. Højere vinkler betyder bedre vendeegenskaber, men mindre stabilitet (Cruising og Carving). Lavere vinkler betyder mindre gode vendeegenskaber, men mere stabilitet (Downhill, Freestyle og Freeride).

En truck med 50 graders vinkel vil give dig mulighed for at lægge flere krafter i svingene. Trucks med 42 graders king pin er mere egnet til hastighed og stabilitet, men man ofrer lidt i venderadiussen. Altså vil 42 henvende sig til downhill, hvorimod 50’erne henvende sig mere til cruising og carving.

Longboard Trucks / Præcision

Køb Longboard Trucks Køb Longboard Komponenter

CNC udskåret trucks af aluminium er så præcis, at der absolut ingen slør eller fejl er i konstruktionen. Seriøse downhill ridere bruger ofte disse moderne bumber!

Longboard Trucks / Andre Trucks

Køb Longboard Trucks Køb Longboard Komponenter

Fjeder trucks bruger ikke en traditionel bushing kombination og har en anden form og udstøbning. De bruger fjedre og anses for at være “selv-centrerende”. De er fantastisk til slalom, men er ikke så stabile ved høje hastigheder.

 Longboard Trucks / Bushings

Køb Longboard Trucks Køb Longboard Komponenter

Bushings kommer ligesom hjul, i et stort udvalg af Duros. Normalt fås bushinger i hårdheden fra midten af 70’erne til øverst i 90’erne. Blødere bushings er lettere at dreje med. Hårdere bøsninger er mere stabile og kan håndtere højere hastigheder. Der er ikke nogen “regel” om, hvilken hårdhed der passer bedst til dig. Det afhænger af rytterens størrelse og præferencer og forventning til kørestil. Vær ikke bange for at prøve flere durometre.